Еднодневен чартър 1

Насладете се на красивата панорамна гледка към Варна. Чудесно място за пускане на котва, къпане и слънчеви бани е заливът под нос Галата. 

С еднодневно яхтено пътешествие Вие бихте могли да разгледате живописния нос Галата, разположен на 4 км от Варненското езеро. Намиращият се на него забележителен фар е сред основните навигационни системи по българското Черноморие. Височината на фара е около 7.5 м. и представлява красива, осмоъгълна, бяла каменна кула. Видимостта на светлинния лъч на фара достига до над 15 мили в морето.

Интересни легенди обуславят името на скалистия нос Галата. Една от тях разказва за красива девойка на име Галатея, която попаднала в корабокрушение. Рибари спасили живота на младата жена, но се влюбили и се обзаложили на жребий за нея. Условието било, че който изгуби, губи и живота си. Научила за облога, красивата Галатея решила да предотврати нещастната си съдба и се хвърлила в Черно море от врязания в него нос.

Забележителна е гледката към един от символите на град Варна, ще се удивите от красотата на запазената природа на скалистия хълм, както и на чистите плажове, които го заобикалят.


Намиращият се там комплекс "Романтика" предлага почивка на морския бряг сред тишина и зеленината на гората съчетана с шума на морските вълни.

   Ресторант "Галатея" възобновява стара варненска традиция. Предлага богато меню от кулинарни изкушения и специалитети, като можете да опитате вкуса на прясната току що уловена риба.

   Пристанът предлага добри условия за престой и домуване на яхти.


   В района са създадени условия за извършване на различни видове спортни и развлекателни дейности.

   Може да продължите плаването на север, в близост до Варнеската плажна ивица, като друго подходящо място за акостиране е в района на Траката, в близост и до двореца Евксиноград.

NBA tröjorsverigetröja fotbollbaseball tröja damsverigetröja fotbollHockeytröja barn